Det arbeids med ny digital klatrefører i regionen. I menyen på denne siden finner du informasjon/fører på en rekke steder i Narvik. Inntil vi har fått lagt dette over til den digitale føreren vil informasjon være tilgjengelig her.
Du kan allerede se den digitale føreren som er i utvikling her:
Klatrefører

Tradisjonell klatring eller klatring på naturlige sikringer vil si at man klatrer uten bruk av bolter slik man finner på et sportsklatrefelt. For å sikre seg bruker man gjerne kiler og kamkiler. Hvis du skal starte med tradisjonell klatring anbefaler vi at du tar et kurs. Ved interesse kan Narvik Klatreklubb holde kurs.

Narvik og Ofoten har utrolig mange flotte fjellklatreruter, spesielt i området rundt Efjorden, men også i Skjomen, Haugfjell og andre steder. Skal du klatre i dette området anbefaler vi boken «Stetind and Narvik – Dancing on the Devil’s Dancefloor» av Mikael af Ekenstam.

Er du nybegynner og ønsker å øve på å plassere kiler/kammer kan du finne flere steder på Haugfjell. Kleivhøgda har og noen ganske lette ruter.

Du vil her få lese om flere steder i Ofoten med tradruter:

  • Kleivhøgda
  • Haugfjell
  • Svartdalen
  • Stiberget

I tillegg beskriver vi her tre utvalgte flotte ruter: Klubbruta på Eidetinden, Østkammen på Kuglhornet og Normalveien til Stetind. Informasjonen er delvis hentet fra «Stetind and Narvik»-føreren.