I områdene rundt Narvik finner du flere svært bra steder å isklatre. Vi har noen «crags» rett i nærheten med anmarsjer på bare et par minutters anmarsj.
Innenfor 1 timers kjøretur er det en rekke fosser i varierende vanskelighetsgrad.

Rick McGregor har laget en guide om isklatring i området:
www.kiwiclimber.se (PDF)

Beisfjord

Det er flere mindre fosser som er tilgjengelig rundt Beisfjorden. Det er en foss som er rett ved veien og som er kun 5 min kjøretur fra Narvik (4,4 km fra Statoil). Fossen er ca 15m høy og det er gode muligheter for å lage topptaufeste. Muligheter for miksklatring på topptau til høyre for fossen.

Sildvik

Kjør nordover fra Narvik, rett før Rombaksbruen tar du av til høyre. Det ligger to fosser ca 100m fra avkjørselen. Fossene er synlige fra E6. Vær obs på at de ikke dannes vær vinter.
Kjører du et par kilometer enda lengre inn i rombakken finner du en foss på høyreside av veien som er veldig slak og nybegynnervennlig. Denne fossen er fin å starte å lede på.

Kalixveggen/Kvitberget

Kjør E6 nordover fra Narvik og ta av på E10 mot Sverige. Etter et par kilometer finner du Kalixveggen eller Kvitberget som er lett gjenkjennelig med det lyse berget. Parker et par hunder meter lengre øst på en parkeringsplass.

Abisko

Abisko er litt over en times kjøretur fra Narvik. Dette området fryser tidlig på og har svært stabile forhold gjennom vinteren.

Kurvan: Ca to kilometer før Abisko kommer du til en lang høyresving med en ti meter høy vegg på høyresiden. I denne veggen finnes en rekke både isklatreruter og mixruter (flere er boltede). Svært gode muligheter for å lage topptaufeste ovenfor veggen. Veggen er svært populær og blir ofte brukt til kurs ol.

Abisko Canyon: Parker ved Abisko Turiststasjonen og gå til bruen som går over Abiskoelva. På nedsiden av bruen finner du Abisko Canyon eller Jokken. Den første ruten som er øst for elva (retning Abisko) dannes tidlig og det er lett å lage topptaufeste fra trer. De andre rutene på andre siden kan klatres noe senere på året da deler av elva fryser til. Disse rutene kan og startes fra toppen, rappeller ned og klatre opp på topptau.

Lengre isklatreruter

Ellers er det mange lengre isklatreruter i området. Bl.a. kan nevnes området rundt Lokta mot Riksgränsen, Skjomen og Spansdalen.

Se i guiden til Rick McGregor. Se forøvrig isklatring.no

Icecragging på kveldstid ved Beisfjorden